lørdag, marts 05, 2005

ud og se med DSB - i Helvede

Fredag havde jeg to jobs. Et i Aalborg kl. 15 og et i København kl. 22. Det ville blive tight, men alt tydede på at jeg godt kunne nå det og endda have tid til overs. Men det var selvfølgelig før jeg fandt ud af at togene var forsinkede halvanden time. Hver vej.

Det var ellers startet så godt. Trods det faktum at et skib natten før bankede ind i Storebæltsbroen var der intet på hverken nyhedssites eller DSBs egen trafikinfo der tydede på forsinkelser. Men forsinkelser kom der og mens vi kørte over Sjælland pegede alt for meget i retning af at jeg umuligt kunne være i Aalborg til kl. 15.

Panikstemning. Ringen rundt til arrangører. Vi aftaler jeg går på I Aalborg kl. 15.30 i stedet. Det bliver senere til kl. 16.00. Det tog jeg skal med kører 16.43 så det bliver lidt hektisk, men heldigvis forsikrer en kontrollør mig om at det ser fint ud med togdriften mod Sjælland. Det viser sig han tager fejl.

Oprindeligt skulle jeg have landet i Aalborg kl. 14.04, men sådan går det ikke og klokken er kvart i fire før jeg ankommer. Jeg skal lave 30 minutter, så det kræver en taxa der venter på mig til når jeg er færdig hvis det skal gå. Det bestiller jeg, går på, løber ud igen og ser min taxa køre. Aalborg taxa venter åbenbart kun 3 minutter - også selvom man har sagt de bare kan tænde taxametret.

Ny taxa. Måske kan jeg nå toget på en station længere mod syd. Han drøner mod Støvring, jeg ringer til DSB og de fortæller det afgik med 8 minutters forsinkelse. Vi kan stadig nå det, der er bare et lille problem. Toget standser åbenbart ikke i Støvring og drøner forbi få minutter efter vi er ankommet. Så der er lige nu ingen chance for at nå København inden ti. Og dog. For mit tog fra Århus går først 18.30 og taxaen holder der jo stadig ...

Ind i en taxa og mod Århus. 830 kr. fattigere (ikke inkluderet de 200 det kostede til Støvring) står jeg i Århus og ser at, jo, forsinkelserne gælder begge veje. Så jeg når det første det bedste tog som også er halvanden time forsinket. Kl. bliver derfor 23 før jeg kan gå på til mit andet job og selvfølgelig betyder det at folk er spritstive og ikke har lyst til at høre på en eller anden idiot der bræger. Lortejob - ikke mindst fordi jeg lige har brændt alle de penge af jeg tjente på det.

Se, nu er jeg ikke typen der bliver bitter (eller, jo), men der er en ting i hele dette forløb som gør mig svagt arrig. Forsinkelsen skyldtes nemlig ikke Storebæltsbroen, men derimod noget sporarbejde i Slagelse som DSB/BaneDanmark har været i gang med siden sidste uge. Man skulle altså tro at DSB ville have bare en anelse om at der ville være forsinkelser på strækningen, men selvom de har haft tre muligheder har ingen sagt noget. Hverken da jeg købte billet torsdag, da jeg tjekkede trafikinfo fredag morgen eller da jeg spurgte manden i toget har nogen fundet det værd at nævne at der kunne være op til halvanden times forsinkelse! Det er sgu ikke godt nok, DSB.

Men to gode ting er der da kommet ud af episoden: jeg har fået en god historie, og det giver mig en god anledning til at skrive et bittert brev til DSB, de assholes.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Mads.
Det er typisk DSB og deres lorte tog.
Så dit show i Aalborg, det var rigtigt godt. Keep up the good work.

11:58 PM  
Anonymous Karne said...

Mads B - du er svine heldig! Du har mulighed for at få et klagebrev trykt i Ud og Se.
Det bør hvert fald være en tusse værd...

1:58 PM  
Anonymous Anonym said...

Arj, Mads - du glemmer en meget væsentlig faktor: "I toget er tiden din egen" - med DSB kan du je selv disponere over din tid!

Disclaimer: Ja, dette er et dybt sarkastisk indlæg. Ja, det er grundlæggende forkert at kommunikere med sarkasmi og ironi som grundlæggende virkemidler. Men det gør det jo ikke mindre sjovt. Vel?

7:38 PM  
Blogger mads b. said...

Jeg forstår ikke ironi og bruger derfor ikke selv den slags. Jeg synes det er en beskidt vane og det burde være forbudt at gøre den slags snavs offentligt.

11:34 AM  

Send en kommentar

<< Home